Smanjenja plata i u februaru?

Nacionalne vesti - Sreda 19.11.2014 - 23:53

Predsednik Sindikata radnika zaposlenih u prosveti Srbije Slobodan Brajković izjavio je da je povećan broj škola koje štrajkuju i upozorio da Vlada Srbije sprema smanjenje plata od pet do osam posto u februaru suprotno dogovoru sa sindikatima.

(Ilustracija) (Ilustracija)
- Postoje tri prevare Vlade Srbije, među kojima je i da spremaju da smanje platu u februaru od pet do osam odsto i tako sahrane obrazovanje, a opelu će prisustvovati premijer (Aleksandar Vučić), ministar finansija (Dušan Vujović) i ministar prosvete (Srđan Verbić) - kazao je Brajković. 
 
On je naveo da su među prevarama i to da su predstavnici vlade i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja osnovali komisiju za rad na Zakonu o osnovnom sistemu obrazovanja i vaspitanja bez predstavnika sindikata prosvete.
 
Kako je objasnio, do sada je taj član regulisao da se svakoj osobi proglašenoj tehnološkim viškom nađe drugi posao, a sada će da uvedu da se ljudi zapošljavaju na konkurs, što je "suprotno svim pravilima". 
 
Prema njegovim rečima, sindikatima je obećano i da će platni razredi biti jedinstveni za sve delatnosti koje se finansiraju iz budžeta, a onda su prešli na parcijalne platne razrede.
 
- Mi ćemo nastaviti sa štrajkom, imamo danas protest u Kragujevcu, tokom meseca u Zrenjaninu i mi ćemo učiniti sve sutra i prekosutra na sastancima s predstavnicima vlade i ministarstva da se ništa od ovoga ne desi - istakao je predsednik Sindikata radnika zaposlenih u prosveti.
 
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da u zemlji neće biti dodatnih mera štednje, osim onih koje je Vlada Srbije već objavila.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: