Smanjenja plata kreću u novembru

Nacionalne vesti - Nedelja 21.09.2014 - 14:06

Ministar finansija Dušan Vujović najavio da će primena novih mera štednje, smanjenje plata u javnom sektoru i penzija, početi nekoliko nedelja nakon usvajanja rebalansa budžeta za 2014, koji će uću u skupštinsku proceduru sredinom oktobra.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Definitivan dogovor Vlade Srbije oko primene mera, koje podrazumevaju i smanjivanje plata i penzija, biće obelodanjen u predlogu rebalansa budžeta, rekao je Vujović. 
 
Prema njegovim rečima, određeni zakoni moraju da prate rebalans, kako bi moglo da se ide na smanjivanje plata i penzija. 
 
- Pošto smo se odlučili za progresivno umesto za linearno smanjenje primanja, veći deo tereta će se usmeriti na ljude sa većim primanjima, ali to sa druge strane zahteva složenije izmene zakona, i više vremena - rekao je Vujović. 
 
Upitan koliko će smanjenje trajati, Vujović je naveo da, ako se bude uradilo sve po planu da se povećaju prihodi budžeta, već početkom 2016. u budžetu za tu godinu moći će da budu povećane plate u zdravstvu i obrazovanju. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: