Smena načelnika PS Senta i Kanjiža

Nacionalne vesti - Ponedeljak 18.05.2015 - 20:38

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je smenio načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Smene su usledile nakon tragedije u Kanjiži.

Stefanović je rekao da su smenjeni zbog utvrđenih nepravilnosti u radu.

- Nakon tragedije koja se juče dogodila u opštini Kanjiža, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, naredio sam pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su postupali u ovim opštinama - rekao je Stefanović.

On je dodao da narednih dana očekuje i detaljan izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi s postupanjem policijskih službenika, a u vezi s prijavama protiv Radeta Šefera iz 2011. godine.

- Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. godine do danas, kada su postupali ili nisu policijski službenici vezano za ovaj slučaj i utvrdićemo da li postoji i kakva odgovornost policijskih službenika i da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi - rekao je Stefanović.

On je pojasnio da očekuje da analiza pokaže zašto je nakon podnošenja prijava protiv Radeta Šefera u novembru 2011. godine sudski postupak trajao dve godine, a da nije ni pokrenut, zbog čega je nastupila zastarelost.

On je dodao da očekuje i odgovor na pitanje zbog čega je oružje vraćeno Šeferu, iako mu je oduzeto 2012. godine.

Rade Šefer je juče u selima Martonoš i Orom kod Kanjiže ubio šest osoba, nakon čega je i on ubijen.
 

BETA,TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: