Šoškić: I advokati iz SNS-a štrajkuju

Nacionalne vesti - Četvrtak 30.10.2014 - 21:29

Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić izjavio da nema političkih motiva ili tajkuna koji bi stajali iza zahteva advokature i obustave rada.

(Foto: mc.rs) (Foto: mc.rs)
On je naveo da su u štrajku i advokati iz redova Srpske napredne stranke.
 
- Nikada nisam video ovakvu solidarnost advokata kao sada, bez obzira na političku opredeljenost - rekao je Šoškić.
 
Ministar pravde Nikola Selaković je ponovo optužio predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Djordjevića za obustavu rada advokature, tvrdeći da se iza toga krije interes Miroslava Miškovića, u čijem je krivičnom predmetu pred Specijalnim sudom u Beogradu Djordjević jedan od branilaca. 
 
Selaković je takođe rekao da je predsednik sudskog veća sudija Vladimir Vučinić doneo pre tri dana odluku kojom je vratio pasoš Miroslavu Miškoviću, obrazloživši je štrajkom advokata. 
 
Takodje je zamerio sudiji Vučiniću što je svakih nedelju dana zakazivao sudjenje u tom procesu, iako zna da je štrajk advokata u toku i da održavanje sudjenja nije moguće. 
 
Osvrćući se na poziv AKS upućen Misiji EU u Srbiji za posredovanje u rešavanju problema, Šoškić je rekao da on nije učestvovao u toj odluci i da smatra da posredovanje nije potrebno. 
 
Medijator je, kako je rekao, suvišan u ovom slučaju, jer se sve prepreke najbolje mogu savladati neposrednim razgovorom.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: