Sporazum sa Emiratima pred Ustavnim sudom

Nacionalne vesti - Petak 12.09.2014 - 13:05

Član Predsedništva Demokratske stranke Vladimir Todorić predao je inicijativu DS-a za ocenu ustavnosti Zakona o potvrđivanju sporazuma o saradnji vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Todorić je nakon predaje inicijative rekao da DS na taj način želi da stane na put "rasprodaji državnih resursa u bescenje i protivno svim propisima koji važe u zemlji".
 
- Tražimo od Ustavnog suda da obustavi izvršenje svih pojedinačnih ugovora, odnosno pravnih radnji koje su posledica ovog zakona. Celokupan pravni poredak Republike Srbije je ovim zakonom suspendovan - kazao je Todorić.

Prema njegovim rečima, ne zna se koliko će tih slučajeva u budućnosti biti jer je Sporazum "krovni" akt na osnovu koga se mogu sklapati brojni ugovori različite vrste.

- U pravnoj državi nema mesta suspenziji nacionalnog zakonodavstva voljom izvršne vlasti - kazao je Todorić.

On je dodao da su od danas Ustavni sud i sudije Ustavnog suda jedina prepreka za "potpuno samovlašće Aleksandra Vučića koje preti da Srbiju od evropske i civilizovane države pretvori u despotiju gde se odluke donose van institucija, mimo Ustava i zakona".

Todorić je rekao da je DS uverena da Ustavni sud ne može po svojoj definiciji pristati da se zakonom ukida Ustav kada Vlada smatra da je to korisno, dodavši da se to desilo do sada i u slučaju Er Srbije, prodaje poljoprivrednog zemljišta kompaniji Al Rufaved i kod projekta "Beograda na vodi".

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: