SPS ne brani Vučića

Nacionalne vesti - Ponedeljak 12.01.2015 - 08:20

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da Socijalistička partija Srbije ostaje po strani kada se donose važne državne odluke i ne želi da stane iza predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

On je takav svoj sud objasnio time da SPS nije stao uz Vučića kada je napadnut za mešetarenje u odabiru firme za ispumpavanje vode iz kopa Tamnava.
 
- Već sam upozoravao premijera da će ostajati sam i u takvim borbama neće imati podršku koalicionih partnera. Evidentno je da niko iz SPS ne želi da brani stav Vlade Srbije, kao da je tenderom za ispumpavanje vode rukovodio kabinet premijera, a ne ministarstvo rudarstva i energetike na čijem čelu je upravo kadar SPS - rekao je Stefanović. 
 
On je rekao da je i prilikom nedavne rasprave o budžetu bilo jasno da SPS neće javno braniti stavove Vlade i da ne žele nikome da se zameraju, čak i kada se radi o temi kojom rukovode. 
 
- Tada su poteze Vlade zastupali jedino članovi koalicije okupljene oko SNS-a, dok su ministri SPS-a ostali po strani. Svoj stav o ovoj temi sam više puta javno iznosio. Istakao sam to i na nedavnoj sednici Predsedništva SNS, a ponoviću ga i na predstojećoj sednici Glavnog odbora. Nadam se da će me premijer Vučić razumeti - rekao je Stefanović.
 
Ovo nisu prve razmirice koje članovi SNS-a imaju sa SPS-om. Donedavno su uvrede razmenjivali poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Aleksandar Jovičić sa funkcionerom SPS-a Brankom Ružićem.
 
Lideri dve stranke tada su izjavljivali da je koalicija stabilna i da među njima lično ne postoje nesuglasice.
 
Vučić je za radove na kopu Tamnava nedavno optužio Evropsku uniju i šefa delegacije EU Majkla Devenporta da potplaćuju Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) da piše protiv vlade, na šta je reagovala EU.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: