Srbi prekinuli saradnju s Euleksom

Nacionalne vesti - Četvrtak 13.03.2014 - 16:30

Predstavnici Srba sa severa Kosova zatražili su u četvrtak od komande policije u Prištini da odmah vrati na dužnost suspendovanog zamenika komandira stanice policije u Zubinom Potoku Jugoslava Bogavca.

Srbi prekinuli saradnju s Euleksom (Ilustracija: B92) Srbi prekinuli saradnju s Euleksom (Ilustracija: B92)
Oni su naveli da će do ispunjenja zahteva prekinuti saradnju sa Euleks policijom i komandom Kosovske policije u Prištini, a za to vreme "zabranjuje se ulazak svim jedinicama" na prostor opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić koje nisu pod nadležnošću regionalne policijske direkcije Mitrovica-sever.
 
Gradonačelnici, predsednici opština i skupština sa severa Kosova su na zajedničkom sastanku održanom u Zubinom Potoku zatražili i da se povučce odluka o suspenziji Bogavca i da se protiv njega obustavi disciplinski postupak, jer smatraju da on nije prekršio ovlašćenja, nego je svojim delovanjem sprečio eskalaciju incidenata i sukobe širih razmera.
 
Bogavac je suspendovan zbog propusta policijskih službenika koji su obezbeđivali privedenog Slobodana Sovarlića, koji je uspeo da se udalji iz policijske stanice uz pomoć ljudi koji su ispred stanice zahtevali njegovo oslobađanje.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: