Srbija otvara prva poglavlja

Nacionalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 16:46

Predsednik Italijanskog društva za međunarodne organizacije Franko Fratini izjavio je danas u Beogradu da se Srbija snažno približila Evropi i da na jesen može da očekuje otvaranje prvih poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU.

bez preciznih informacija o poglavljima FOTO:Blic/Dj.Kojadinovic bez preciznih informacija o poglavljima FOTO:Blic/Dj.Kojadinovic
Bivši šef italijanske diplomatije nije precizirao koje će poglavlje prvo biti otvoreno, ali je naglasio da je osim poglavlja 23 i 24 koja se odnose na osnovne slobode i vladavinu prava, "politički veoma značajno" poglavlje 35 koje se odnosi na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
 
Na konferenciji "Inovacije i transfer znanja - mogućnosti saradnje Srbije i Italije" Fratini je rekao da se Srbija dobro pripremila za sva pregovaračka poglavlja i da su, prema njegovim saznanjima, akcioni planovi srpske vlade dobro ocenjeni u Briselu.
Beta/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: