Srbija prepuna vode, podignuta pripravnost

Nacionalne vesti - Ponedeljak 06.04.2015 - 08:58

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da je noć protekla mirno, ali da je cela Srbija prepuna vode i da su zbog najavljenih padavina, pripadnici tog sektora u punoj pripravnosti.

Foto: Tanjug/Arhiva Foto: Tanjug/Arhiva

Marić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da se ne najavljuje velika količina kiše, ali da padavine traju mesecima, da je sve prepuno vode i da je zato podignuta pripravnost u toku celog dana.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije je ocenio da poplave ne prete, ne u meri kao krajem januara i početkom februara, pa i nedavno, pre nedelju dana, ali da je potreban oprez.

Marić je istakao da "cela Srbija pliva, sve njive su prepune vode", da je sinoć bio u Mojsinju kod Stalaća, "gde je voda plavila kuće".

On je upozorio da su "praktično sva mesta kritična, jer se ne mogu isključiti bujične poplave, a sa druge strane imate Južnu i Zapadnu Moravu".

Marić je najavio da se očekuje mnogo kišinih dana u aprilu, da je ostvaren stalni kontakt sa preduzećem "Srbijavode" i EPS-om, da su timovi za spasavanje u slučaju poplave od subote na terenu i da su se približili svim potencijalno kritičnim tačkama.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije je istakao da se tokom svih 24 sata obavlja monitoring, zajedno sa lokalnom samoupravom, da se pažljivo prati vodostaj i da će se pravovremeno reagovati i eventualno evakuisati ljudi, ukoliko budu ugroženi životi.

On je poručio da bi gradjani trebalo da slušaju naredbe nadležnih organa i upozorio da je problem, koji poplave sa sobom nose, vrtoglavi porast broja klizišta u Srbiji.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije je dodao da očekuje da izmena zakona o vanrednim situacijama u maju nadju u Skupštini Srbije.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: