"Srbija retki saveznik Rusije u Evropi"

Nacionalne vesti - Sreda 26.10.2016 - 16:15

Beograd -- AP u izveštaju o poseti Putinovog sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa Beogradu ističe da Srbija ostaje retki ruski saveznik u Evropi.

Patrušev, jedan od najuticajnijih saveznika Putina; FOTO: Sputnik/S. Guneev Patrušev, jedan od najuticajnijih saveznika Putina; FOTO: Sputnik/S. Guneev

Kako navode, glavni ruski bezbednosni zvaničnik zalaže za bližu saradnju sa Srbijom, u pojačanim naporima Moskve da uveća uticaj na balkansku zemlju koja želi da postane članica EU.

Američka agencija piše da "Srbija ostaje retki ruski saveznik u Evropi" i navodi da "Beograd želi da se priključi EU, ali je odbijao da nametne sankcije protiv Rusije koje podržava Zapad".

AP napominje da se za Patruševa "veruje da je jedan od najuticajnijih saveznika predsednika Vladimira Putina".

Navodi se da je Patrušev danas pozvao Srbiju da naredne godine potpiše "memorandum o razumevanju" u oblasti bezbednosti i naglasio da Rusija ima takve dokumente "sa partnerima od najvećeg poverenja".

AP prenosi da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kazao da "ima prostora za napredak" u bezbednosnim vezama dveju zemalja.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: