“Srbija sama bira tempo pregovora”

Nacionalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 11:51

Šef diplomatije Austrije Sebastijan Kurc izjavio je, pred posetu Beogradu, da Srbija još ove godine može otvoriti jedno ili dva poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU.

- Brzina pristupnih pregovora zavisi u osnovi od napretka kandidata. U slučaju Srbije sam optimista da će još tokom ove godine biti moguće otvoriti jedno ili dva poglavlja - kazao je Kurc.
 
Na pitanje šta Srbija može očekivati od budućeg evropskog komesara za susedsku politku i širenje Austrijanca Johanesa Hana u narednih pet godina, Kurc je naglasio da je komesar Han, prilikom slušanja u Evropskom parlamentu, jasno stavio do znanja da će u proces širenja EU u narednih pet godina biti "ulagano". 
 
To znači da neće biti nikakve stagnacije, dodao je i podsetio da iduće godine, nastavljajući inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel, treba da bude održana konferencija o zapadnom Balkanu u Austriji. 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: