Srbija uputila demarš BiH zbog napada na Vučića

Nacionalne vesti - Subota 11.07.2015 - 20:25

Ministarstvo spoljnih poslova Srbjie uputilo je protestnu notu Minitarstvu inostranih poslova BiH zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Do napada je došlo tokom komemoracije u Srebrenici. Foto: Thinkstock Do napada je došlo tokom komemoracije u Srebrenici. Foto: Thinkstock

Do napada je došlo tokom komemoracije povodom 20. godišnjice stradanja Bošnjaka u zaštićenoj UN zoni Srebrenica.

“Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojim prisustvom pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regionu, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od zvaničnika Bosne i Hercegovine očekujemo javnu osudu pokušaja ubistva predsednika Vlade Republike Srbije“, navodi se u noti Ministarstva.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije.

“Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine pronađu napadače na predsednika Vlade Republike Srbije i kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obaveste“, navodi se u saopštenju MSP.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: