Srbija zainteresovana za avioliniju Beograd-Priština

Nacionalne vesti - Četvrtak 26.11.2015 - 15:18

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je Srbija zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine nakon 16 godina, ali da je to pitanje različito i odvojeno od pitanja kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.

Uspostavljanje aviolinije je prevashodno komercijalno pitanje; Foto: Mladen Šurjanac Uspostavljanje aviolinije je prevashodno komercijalno pitanje; Foto: Mladen Šurjanac

- Pitanje kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora je statusno pitanje koje se tiče suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, u vezi sa kojim je pozicija Srbije definisana Ustavom, zakonima i drugim domaćim i međunarodnim propisima, dok je pitanje uspostavljanja aviolinije prevashodno komercijalno pitanje za koje je moguće naći rešenje u dijalogu - rekao je Đurić, a prenosi Kancelarija za KiM.

Prema njegovim rečima, Srbija se u kontinuitetu zauzima za rešavanje svih spornih pitanja u odnosima sa Kosovom kroz dijalog i uz uzdržavanje od jednostranih poteza.

Đurić je naveo da reaguje povodom spekulacija u prištinskim medijima o potezima Srbije u vezi sa pitanjem kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: