Srbima zabranjena poseta Đakovici

Nacionalne vesti - Četvrtak 17.04.2014 - 15:52

Prištinske vlasti zabranile su raseljnim Srbima iz Đakovice da u petak u svom gradu, u crkvi Uspenje presvete Bogorodice obeleže uskršnje praznike, rekao je predsednik Udruženja raseljenih Đokica Stanojević.

Srrbima zabranjena uskršnja poseta Đakovici (Foto: eparhija-prizren.com) Srrbima zabranjena uskršnja poseta Đakovici (Foto: eparhija-prizren.com)

Prema njegovim rečima, 120 raseljenih Đakovčana zatražilo je od kosovskih vlasti i Euleksa da na Veliki petak obezbede službu u crkvi u Đakovici.

"Ovim postupkom prištinske institucije su potvrdile da nisu u stanju i da ne žele da Srbima ni na velike praznike, kao što su Uskrs i Božić, osiguraju bezbednost", rekao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, Srbima je odgovoreno da praznike mogu da provedu u Dečanima i Peći.

"To nikako ne može da zameni mesto u kome smo odrasli", naveo je Stanojević.

Srbi Đakovčani koji su pokušali da posete to mesto za Božić bili su napadnuti kamenjem, dok im je za zadušnice zabranjen dolazak.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: