Srpska: Tači nije premijer i trči pred rudu

Nacionalne vesti - Nedelja 09.08.2015 - 08:46

Srpska lista navodi da Hašim Tači “trči pred rudu“ izjavom u kojoj odbija predlog premijera Srbije o danu sećanja na žrtve ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Srpska lista: Tači se malo zaneo u ulogama. Foto: Wikipedia Srpska lista: Tači se malo zaneo u ulogama. Foto: Wikipedia

U saopštenju se navodi da ministar spoljnih poslova Kosova zaboravlja da nije premijer, već da tu funkciju obavlja Isa Mustafa.

Srpska u saopštenju podseća Tačija da osim što on nije premijer da ni kosovska vlada nije vlada njegove DPK već koaliciona vlada - DSK, DPK i Srpske liste i da stav oko Vučićeve inicijative koalicioni partneri pa samim time ni Vlada Kosova još uvek nisu zauzeli.

“Na ovaj način ministar Tači može zadati nepopravljiv udarac odnosima unutar naše koalicije“, navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom agenciji Tanjug.

Tači je izjavio Al Džaziri da je Vučićeva inicijativa o uspostavljanju zajedničkog dana sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije neprihvatljiva i da smatra da je to relativizacija i ponovno pisanje istorije.

"Ne možemo izjednačiti one koji su podsticali, organizovali i počinili genocid s onima koji su branili svoje domove. To nije ljudski i ne služi pomirenju", naveo je na društvenim mrežama Tači

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: