Šteta od poplava 1,5 milijarde evra

Nacionalne vesti - Ponedeljak 07.07.2014 - 15:40

Prema prvim zvaničnim podacima štete od majskih poplava iznose 1,5 milijardi evra, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Materijalna šteta oko 1,5 milijarde evra Materijalna šteta oko 1,5 milijarde evra
Ona je poručila da će novca biti dovoljno i da će svi građani, koji su ostali bez domova, imati kuće do pčetka jeseni, odnosno zime. Do tada će, najavila je, biti gotovi i svi putevi na području koje je bilo poplavljeno. 
 
Ona je podvukla da je Vlada Srbije usvojila izveštaj koji je rađen na terenu zajedno sa međunarodnim organizacijama i posebnim timovima, a presek stanja po izveštaju kaže da su i štete i gubici 1,5 milijardi evra. Poplava je potpuno uništila 485 kuća, dok je veliki i broj kuća koje su samo delom uništene. 
 
Ono što će, prema njenim rečima, ostati ozbiljan problem za državu je energetika i rudarstvo, a delom i poljoprivreda. Poznato je, dodala je, da je oko 12.000 hektara zemljišta koje neće moći da bude aktivno u jednoj celoj sezoni. 
 
"Pre svega problem su kopovi i nemogućnost da daju količinu uglja koja nam je potrebna. Sačekaćemo dok energetski sektor ne bude bio kompletno rešen, a prema planovima koje sam videla, nadam se da ćemo do kraja zime imati završeno pitanje energetskog sektora", navela je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 
 
Da podsetimo u ponedeljak su organizovani protesti građana Obrenovca, koji je bio najpogođeniji poplavama, ispred vlade Srbije. Oni su tražili da država isplati prvu turu pomoći kako je obećala.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: