Stigao Šešelj

Nacionalne vesti - Sreda 12.11.2014 - 12:15

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u 12:55. On se u Srbiju vratio posle skoro 12 godina provedenih u pritvoru u Hagu.

Najnovija slika Šešelja (Foto: Blic) Najnovija slika Šešelja (Foto: Blic)

On je kako piše Blic u avionu sedeo je na mestu za hitnu evakuaciju, bez ikakve pratnje.

Šešelja su pristalice SRS-a na aerodromu dočekale sa trubačima. Na aerodromu se okupilo mnogo ljudi, a stigli su supruga i sinovi Vojislava Šešelja. Uz njih su i čelnici SRS Nemanja Šarović, Nataša Jovanović, Vjerica Radeta, Gordana Pop Lazić i drugi.

On je odmah po sletanju aviona ušao u automobil i otišao u sedište stranke u Zemunu.

Šešelj će se građanima obratiti u subotu, 15. novembra na Trgu Republike.

Haški tribunal odobrio je prošle nedelje privremeno oslobađanje lidera radikala Vojislava šešelja iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi mogao da nastavi lečenje u Beogradu.

šešelj je bio u pritvoru Tribunala od 24. februara 2003. kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je protiv njega obelodanjena optužnica za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93 godine.

Nakon suđenja koje je počelo u jesen 2007, presuda je trebalo da bude izrečena 30. oktobra 2013, ali je to odloženo nakon što je Tribunal usvojio šešeljev zahtev za izuzeće sudije Frederika Harhofa zbog pristrasnosti.

Od tada traje upoznavanje novog sudije Madaje Nijanga sa predmetom, a predsednik Tribunala Teodor Meron najavio je da će to potrajati do sredine 2015. godine nakon čega će početi većanje sudija o presudi Šešelju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: