Stiže Merkelova

Nacionalne vesti - Petak 03.07.2015 - 16:42

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće 8. i 9. jula Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, zvanično je najavio portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

foto: Beta-Ap/Michael Sohn/OK Radio foto: Beta-Ap/Michael Sohn/OK Radio
 
"Glavne teme biće bilateralni odnosi tri zemlje prema Nemačkoj, kao i odnosi prema Evropskoj uniji, privredne teme i energetska pitanja. Ostale teme ticaće se regionalnih pitanja, poput Konferencije o zemljama zapadnog Balkana i odnosa sa susedima", rekao je Zajbert, prenosi Tanjug.
 
Merkelova će prvo posetiti Albaniju, gde će razgovarati sa premijerom i predsednikom te zemlje, a uveče će doputovati u Beograd, gde će je, uz vojne počasti dočekati, šef vlade Aleksandar Vučić.
 
Sa Vučićem su, prema najavama, planirani zajednički razgovori i večera, a ujutro, 9. jula, na programu Merkelove je doručak sa predstavnicima civilnog društva Srbije, a zatim i razgovor sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Poseta Bosni i Hercegovinu je treća stanica Merkelove, najavio je Zajbert.
 
U Bosni će Merkelovu pozdraviti šef vlade Denis Zvizdić, sa kojim će razgovarati "u četiri oka", a zatim će se susresti sa članovima predsedništva.
 
Predviđeno je da Merkelova poseti izložbu "Srebrenica 11/07/1995" i razgovara sa "Majkama Srebrenice".
Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: