Sto poslanika dva miliona evra godišnje

Nacionalne vesti - Utorak 28.04.2015 - 20:13

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bi smanjenje broja poslanika sa 250 na 150 stvorilo godišnje uštede u budžetu od dva miliona evra.

Foto: Beta, arhiva Foto: Beta, arhiva

On je gostujući na RTS-u rekao da jedan poslanik košta 20.000 evra godišnje ako se uračuna njegova plata, paušal, dnevnice, putni troškovi u zemlji i inostranstvu.

- Prema tome, ukoliko smanjimo broj poslanika za 100, uštedećemo dva miliona evra godišnje.

Za četiri godine mandata, to je ušteda od osam miliona evra, a to nisu mala sredstva za jednu siromašnu zemlju - ističe on.

On je rekao da je smanjenje broja poslanika neophodno kako bi se kvalitet vratio u parlament, a samim tim i kredibilitet ovoj instituciji.

Upitan da li je preambula u Ustavu poslednja odbrana Kosova, on je rekao da se KiM brani i drugim političkim sredstvima.

- Kosovo branimo i Briselskim sporazumom, pirbližavanjem Srbije EU, ali i ekonomskim jačanjem zemlje.To nije samo pitanje preambule u ustavu - rekao je Ljajić.

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić najavio je smanjenje broja poslanika u republičkom parlamentu. Stranke na ovaj predlog različito reaguju.
 

TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: