Štrajk za početak godine

Nacionalne vesti - Petak 29.08.2014 - 12:54

Unija sindikata prosvetnih radnika organizovaće 1. septembra jednočasovni štrajk upozorenja zbog najavljenog smanjenja plata na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Polazak u školu i štrajk - kao i uvek... Polazak u školu i štrajk - kao i uvek...
Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević rekao je da taj sindikat ne sme da dozvoli da se predstojećim rebalansom državnog budžeta smanje plate u prosveti, jer su one već ispod republičkog proseka.
 
- Naš sledeći protest biće onog trenutka kada u Skupštini Srbije bude povedena rasprava o rebalansu budžeta koji podrazumeva smanjenje naših plata za 10 odsto, a ako se to slučajno dogodi, nastavićemo proteste tokom školske godine, na dan primanja plate - rekao je Matijević. 
 
Po njegovim rečima, ostala tri reprezentativna sindikata neće učestvovati na skupu 1. septembra, ali je dogovor da do polovine meseca i oni pokrenu članstvo i budu spremni na eventualni protest. 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: