Stranke dužne pola milijarde

Nacionalne vesti - Subota 08.11.2014 - 03:09

Stranke i koalicije koje su učestvovale na poslednjim parlamentarnim izborima ostale su dužne za kampanju 468 miliona dinara.

(Ilustracija: OK Radio) (Ilustracija: OK Radio)
Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, stranke su imale su na raspolaganju oko 1,6 milijardi dinara, a kampanja ih je koštala više od dve milijarde.
 
Analizom izveštaja o prihodima i rashodima koje su izborne liste slale po završetku glasanja, Agencija je ustanovila da je u čak osam od 17 izveštaja upisan manjak. 
 
Najveći manjak je zabeležila LDP - 143,3 miliona dinara, sledi savez oko stranke Borisa Tadića - 108,4 miliona, a treći je URS sa 80,9 miliona, dok je SPS-PUPS-JS na četvrtom mestu sa manjkom od 63 miliona dinara. 
 
DSS ima manjak od 42,8 miliona, a DS 29,4 miliona dinara. 
 
U plusu su SVM kome je posle kampanje ostalo 10,5 miliona dinara, SNS sa dva miliona dinara i radikali sa oko 260.000 dinara.
 
Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: