Stranke odredile timove za kampanje

Nacionalne vesti - Utorak 29.09.2015 - 13:12

Poziv funkcionera naprednjaka njihovom lideru Aleksandru Vučiću da što pre raspiše izbore i na republičkom nivou, upalio je alarm i u partijama koje dosad nisu ozbiljno započele pripreme za skori okršaj.

Kampanja još uvek neformalna, štabovi u pripravnosti;  Foto: M. Đorđević Kampanja još uvek neformalna, štabovi u pripravnosti; Foto: M. Đorđević

U većini stranaka, međutim, već su odredili čelne ljude koji će voditi kampanje na lokalnom i vojvođanskom nivou.

I tvrde da je moblizacija baze ujedno dobra priprema za eventualnu bitku za mandate u Skupštini Srbije.

Češlja se baza sigurnih birača, zauzet je "niski start" za sakupljanje potpisa, određuju se članovi biračkih odbora...

Iz centrale SNS, od čijeg stava najviše zavisi na koliko će se frontova voditi kampanja, kažu da je njihova stranka jaka i uvek spremna za svaku predizbornu utakmicu.

- Na Predsedništvu smo razgovarali o izborima, ali konačnu odluku o tome ko će voditi kampanju donećemo kada budu raspisani.

Naša stranka je organizovana i nisu joj na prvom mestu te kadrovske vrteške - kaže nam Zoran Babić, šef poslaničkog kluba naprednjaka.

Kad su izabrali ljude koji će biti ključni za sve predizborne aktivnosti, demokrate su ušle u neformalnu kampanju za lokalne, ali i za pokrajinske izbore.

Njihov vođa štaba za lokalne izbore je Radoslav Milojičić Keno, dok će sve prepreme za glasanje u Vojvodini koordinirati Dušan Elezović, predsednik vojvođanskog odbora DS.

I socijalisti su u pripremama za izbore na bar dva nivoa.

Vrh partije odredio je Novicu Tončeva da vodi kampanju za lokal, dok će šef vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović biti zadužen za pokrajinu.

- Već sam spremio plan aktivnosti koje treba preduzeti kako bi se ostvario što bolji rezulat na lokalnim izborima i to ću izneti na sledećoj sednici Predsedništva - kaže Tončev za "Novosti".

Od Dijane Vukomanović, predsednice IO SPS, saznajemo da je pri kraju i popuna mesta u IO, pa će četrdesetak ljudi, koji se biraju po teritorijalnom pricipu, biti dobra logistička podrška tokom kampanje.

U LDP kažu da će zamenik predsednika stranke Nenad Milić biti šef štaba za lokalne izbore, ali i za eventualne republičke.

Na pokrajinskom nivou tu funkciju obavljaće funkcioner stranke Goran Hadžajlić, iz Iriga. Iz Socijaldemokratske stranke poručuju da će u narednim danima formirati pokrajinske i lokalne izborne štabove.

Sudeći prema porukama iz SRS, radikali su najdalje odmakli u pripremama i jedva čekaju da provere podršku među biračima sada kada će i njihov lider Vojislav Šešelj biti u kampanji.

Kao predsednik IO stranke, Vjerica Radeta je po Statutu i šef izbornog štaba, dok su predsednici opštinskih odbora zaduženi za lokalni novo.

- Mi smo zvaničnu kampanju započeli 31. avgusta, sa skupa u Loznici. Uveliko se spremamo, predlažu se članovi biračkih odbora, obavljaju se pripreme za sakupljanje potpisa - kaže Radeta.
 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: