Struja poskupljuje 12 odsto od 1. avgusta

Nacionalne vesti - Četvrtak 11.06.2015 - 12:39

Umesto da poskupi 1. aprila, kako je zahtevao MMF, struja skuplja od 1. avgusta za 12 odsto, javlja izveštač RTS-a.

Kažu, mora da poskupi! Kažu, mora da poskupi!

Antić je najavio da će biti uvedena i akciza na električnu energiju i da će poskupljenje struje, uključujući i tu akcizu, iznositi 12 odsto.

On je naveo da je svestan da nikada nije dobar trenutak za povećanje cene električne energije i ukazao da je potrebno da elektroenergetski sistem i "Elektroprivreda Srbije" ostanu stabilni.

"Nema otvaranja novih radnih mesta i f
abrika ako nema ulaganja u elektroprivredu", kazao je Antić.
On je istakao da će cena struje ostati najniža u Evropi i naveo da će biti 15 odsto niža nego u Makedoniji i 50 odsto niža nego u Crnoj Gori.  

"Promena cena struje i težak proces pregovora koji se mesecima vodio sastavni je deo jednog šireg programa gde paralelno imamo makroekonomske mere, fiskalnu konsolidaciju i strukturne mere koje će omogućiti da javni sektor u celini, odnosno javna preduzeća budu efikasniji", kaže ministar finansija Dušan Vujović.

Promena cene struje planirana je aranžmanom iz predostrožnosti koju je Srbija potpisala sa MMF-om.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da Vlada radi na tome da struja poskupi u što manjem procentu, jer je svestan da građanima Srbije nije lako.

RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: