Struja skuplja 30%

Nacionalne vesti - Utorak 08.07.2014 - 08:56

Ministarstvo finansija i EPS predložili su Vladi da struja od jeseni poskupi i to za 30 odsto.

Antić i VUčić neće poskupljenje (Ilustracija) Antić i VUčić neće poskupljenje (Ilustracija)
Premijer Vlade Aleksandar  Vučić naložio je Ministarstvu energetike da nađe način da ne dođe do uvećanja računa građana, a protiv poskupljenja i resorni minister energetike i rudarstva Aleksandar Antić.
 
Predlog da se uvećaju računi posledica je činjenice da će Srbija morati da uvozi struju, i to da unapred plati. Predlog Ministarstva finansija za rešenje problema bio je poskupljenje u dva navrata. Isprva 30 odsto, a potom i još 20 odsto. 
 
U Vladi ne znaju precizno koliko će struje biti manjak posebno u zimskom periodu. To će zavisiti od količine uglja koji se dobije iz kopova, a deo struje će se sigurno uvoziti. 
 
Stručnjak za energetiku Slobodan Ružić ističe za da trenutna cena struje, bez obzira na štetu od poplava, nema opravdan ekonomski nivo.
 
- Poplave su donele katastrofalne štete rudarskoj opremi i površinskim kopovima. Osim tih direktnih šteta, indirektne su te što moramo da uvozimo struju, i to do kraja marta iduće godine. Elektroprivreda Srbije nema nikakve šanse da izdvoji taj novac bez pomoći budžeta ili bez poskupljenja. Veće cene struje su neizbežne, a moguća je i korekcija tarifnog sistema – kazao je Ružić.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: