Struje ima za pola zime

Nacionalne vesti - Utorak 24.06.2014 - 15:52

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da dnevna proizvodnja uglja od 45.000 tona zadovoljava potrebe Srbije u ovoj sezoni.

Nema struje za celu zimu Nema struje za celu zimu
Ipak, kako je rekao, u zimskim mesecima ta proizvodnja će moći da zadvolji samo polovinu potreba za električnom energijom.
 
On je kazao da nam u zimskim danima treba proizvodnja od 90.000 do 95.000 tona dnevno kako bismo imali stabilno snabevanje električnom energijom.
 
Voda se izlila na kopove Veliki Crljeni i Tamnava Istok i Zapad, koji su najznačajniji i sada se vodi ogromna borba kako da se ta voda ispuma, rekao je Antić i najavio da ćemo imati dovoljno struje ukoliko se ispumpa voda iz tih kolubarskih kopova. 
 
Ministar je precizirao da Srbija 70 odsto struje dobija iz termoelektrana koje zbog prirode tehnologije moraju da se nalaze pored reka, pa su sada dosta oštećene u poplavama. 
 
On je naveo da je energetski sektor pretrpeo štetu od poplava od oko 150 miliona evra i to, kako kaže, nije konačna procena. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: