Tadić: Sramno odlikovanje Dikovića

Nacionalne vesti - Četvrtak 12.02.2015 - 17:43

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je nedopustivo da se Načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću dodeljuje orden u trenutku kada treba da bude sprovedena istraga protiv njega.

- Ne možete davati odlikovanje u trenutku kada istraga treba da sledi i ne može Diković ili bilo koji državni činiulac da kaže da je dovođkenje u pitanje poverenja prema njemu jeste napad na državu, to je potpuni apsurd - kazao je Tadić.

On je kazao da, kada je Diković postavljan za načelnika Generalštaba, a on (Tadić) bio predsednik i vrhovni komabndant vojnih snaga iz Vojno-bebzbednosne agencije nije dobio nikakve informacije da je Diković umešan u ratne zločine.

On je dodao da je posle optužbi koje je Fond za humanitarno pravo prvi put izneo protiv Dikovića, on uputio zahtev Tužilaštvu za ratne zločine, jer Fond smatra za kredibilnu instituciju, ali da tužilašvo nije dostavilo uverenje ili dokument koji ga optužuje.

- Istraga mora da kaže da li je on umešan, ako nije on (Diković) treba da nastavi da obavlja svoje funkcije - kazao je Tadić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: