Tasovac: Privatizacija medija? Videćemo

Nacionalne vesti - Četvrtak 28.05.2015 - 15:21

Ministar za kulturu i informisanje Srbije, Ivan Tasovac nije mogao da proceni da li će do 1. jula biti privatizovani svi mediji u kojima država ima vlasništvo.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Tasovac je u Vrnjačkoj Banji ponovio da je 1. jul datum za povlačenje države iz vlasništva medija, a na pitanje da li će svi mediji biti privatizovani do tada, kratko je odgovorio:"Videćemo!", uz napomenu da je proces u toku.

Objektivnost privatizovanih medija posle povlačenja države iz vlasništva, ministar je ocenio kao stvar odgovornosti vlasnika, urednika i novinara.

- Mislim da je odgovornost na svima, što podrazumeva odgovornost vlasnika medija, glavnih urednika i samih novinara, ali i sami gledaoci i slušaoci o tome sami donose sud - kazao je Tasovac.

Ministar je naveo da se model privatizacije medija razlikuje od modela privatizacija drugih preduzeća i fabrika, i da su glasine o sumnjivim kupcima samo spekulacije.

- Pre no što smo doneli zakone, postavljalo se pitanje da li će oni biti doneti, jer se na njih čekalo punih 11 godina, posle čega je bilo sumnje i spekulacija da li će biti doneti podzakonski akti, pa su i oni bili doneti.

Idemo korak po korak i potpuno je jasno da je opredeljenje države i Vlade da potpuno podrži slobodu izražavanja i medijski pluralizam - izjavio je Tasovac.

Ministar je dodao da već samo vođenje debate o slobodi medija i ljudskim pravima, Srbiju svrstava među evropske države sa jakim zakonskim okvirima u tim oblastima.

- Sama debata o tome kakva je sloboda medija, govori o tome koliko je ona važna. To što smo doneli jake zakonske okvire i podzakonska akta, prvi je korak ka uređenju medijske scene da ona bude još bolja - kazao je Tasovac.

Ministar je u Vrnjačkoj Banji otvorio stalnu postavku Muzeja banjskog lečenja pod patronatom beogradskog Muzeja nauke i tehnike.

BETA

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: