TEŠKA NESREĆA: Stradala devojka, 80 povređenih

Nacionalne vesti - Ponedeljak 22.06.2015 - 08:26

Jedna osoba je poginula, a preko 80 je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 04.10 časova kod Bubanj Potoka, kada se prevrnuo autobus na sprat.

Sa lica mesta, FOTO Printskrin RTS Sa lica mesta, FOTO Printskrin RTS

Pet pacijenata je primljeno na odeljenje reanimacije Kliničkog centra, a 13 dece je poslato u Tiršovu. Dete od 2,5 godina je primljena sa teškim povredama i životno je ugrožena. Saobraćaj na tom putu nije obustavljen, ali se otežano obavlja.

Nesreća se desila na autoputu Niš - Beograd posle isključenja za Vrčin, kada je autobus probio metalnu bankinu i izleteo sa puta.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mesta, autobus je i dalje na mestu nesreće, prevrnut na bok. On se nalazi na 30 metara od mesta gde je udario u zaštitnu ogradu.

Iz Uprave saobraćajne policije kažu da nemoju još zvaničnih podataka kako je došlo do nesreće, ali da se pretpostavlja da je autobus išao srednjom trakom autoputa, da bi iz nepoznatog razloga prešao u zaustavnu traku i potom udario u zaštitnu ogradu.

Prema prvim informacijama, od zadobijenih povreda preminula je jedna devojka od oko 30 godina.

Reporter "Blica" javalja da je scena nesreće stravična, i da svuda duž puta ima razbacanih delova autobusa.

Vozač autobusa je takođe među povređenim, i kako saznajemo, nije razgovarao još sa policijom i radnicima Hitne pomoći.

U Uregentnom centru kažu za "Blic" da su primili 60 povređenih putnika.

-Samo kod nas primljeno je 60 povređenih, i za sada je teže povređeno petoro ljudi. Dijagnostika je još uvek u toku – kaže za “Blic” pr Urgentnog centra Aleksandra Berić.

Šest primljenih osoba će morati da budu operisani, rečeno je u Urgentnom. U dečju kliniku u Tiršovoj primljeno je 13 dece, starosti od 2,5 do 12 godina. Dvoje je teško povređeno, od kojih je najmlađe povređeno dete i životno ugroženo.

Direktor Urgentnog centra dr Milika Ašanin potvrdio je da je u saobraćajnoj nesreći jutros u Bubanj Potoku povređeno 60 pacijenata, da je petoro primljeno u ambulantu reanimacije, a da je, od toga, zbog povreda glave, dvoje primljeno na odeljenje neurohirurgije.

Jedan pacijent je primljen u neurohirurški šok, a jedan pacijent je zbog težih povreda noge, upućen na vaskularnu hirurgiju da bi se obavilo snimanje krvnih sudova i on će biti vraćen u Urgentni centar, rekao je dr Ašanin za RTS.

Ostali pacijenti su primljeni sa lakšim povredama.

RTS, Blic OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: