Teslina urna ne ide nigde

Nacionalne vesti - Subota 08.03.2014 - 14:23

Oko hiljadu ljudi protestovalo je u subotu ispred Muzeja Nikole Tesle, zahtevajući poništavanje sporazuma o premeštanju urne sa pepelom tog naučnika u Hram Svetog Save na Vračaru.

Hiljadu građana protestovalo za protiv izmeštanja Tesline urne Hiljadu građana protestovalo za protiv izmeštanja Tesline urne
Oni su blokirali saobraćaj u Krunskoj ulici noseći transparente na kojima je pisalo "Tesla ne učestvuje na izborima", "Teslaćemo se još!" i "Tako se stručnjaci ne vraćaju u zemlju", "previše si mali za Teslu".
 
"Jasna poruka ovog skupa političarima je: budite odgovorni, pazite šta radite i ostavite Teslu na miru", rekao je okupljenima fizičar Milovan Šuvakov iz Pokreta "Spasimo nauku".
 
On je istakao da će protivnici izmeštanja urne iz Muzeja Nikole Tesle osporavati tu odluku "na sve moguće pravne načine", kao i da će na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja zahtevati da vide sadržaj ugovora o sahrani urne ispred Hrama.
 
Sporazum o prenosu urne s pepelom Nikole Tesle u Hram svetog Save na Vračaru potpisali su 28. februara ministarka energetike u ostavci Zorana Mihajlović, predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.
 
Mali je u subotu izjavio da je gradska vlada "zamrzla odluku" o izmeštanju Teslinih posmrtnih ostataka do formiranja nove Vlade Srbije, ali protivnici premeštanja urne zahtevaju da se ta odluka poništi tokom predizborne kampanje u kojoj je i doneta.
 
Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: