Trgovina organima: Traži se saslušanje Nigerijca

Nacionalne vesti - Četvrtak 11.02.2016 - 13:49

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine uputilo je nadležnim organima Nigerije zahtev za obavljanje razgovora sa doktorom Filipom Ndžemanzijem koji je optužio Tačija.

Zgrada Specijalnog suda; Foto: D. Čarnić Zgrada Specijalnog suda; Foto: D. Čarnić

Ndžemanzi je izjavio da je Hašim Tači, zajedno sa Rohasom Okorocom, trgovao organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji.

Zahtev je upućen u skladu sa odredbama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, preko Ministarstva pravde Srbije, navodi se u saospstenju Tužilaštva.

Na taj način, kako se precizira, započeo je postupak koji će omogućiti saslušanje lica koje ima eventalna saznanja o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i na severu Albanije.

Tužilaštvo je u ovom predmetu saslušalo do sada 160 svedoka.

U saradnji sa Specijalnim istražnim timom Euleksa, uz podršku institucija Srbije, saslušano više od 200 svedoka na prostoru Srbije.

Specijalni istražni tim sprovodi istragu u više zemalja o zlocinima OVK na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2000. godine, koje će epilog dobiti pred nedavno formiranim Sudom za OVK u Hagu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: