Tri uslova za Kosovo

Nacionalne vesti - Utorak 30.06.2015 - 16:26

Nastavak pregovora sa Beogradom, spremnost na kompromise i formiranje suda za zločine OVK – tri su uslova koje je nemačka kancelarka Angela Merkel postavila kosovskom premijeru Isi Mustafi, piše pirištinska Koha.

foto:Beta/AP-Markus.S. foto:Beta/AP-Markus.S.
Merkelova je pozvala Beograd i Prištinu da postignu kompromis, ističući da samo "napredak u dijalogu omogućava njihovo približavanje Evropskoj uniji".
 
Formiranje suda za zločine Oslobodilačke vojske Kosova, spremnost na kompromis i nastavak pregovora sa Beogradom jesu ključni zahtevi koje je nemačka kancelarka Angela Merkel danas u Berlinu postavila prvom čoveku vlade u Prištini, Isi Mustafi. 
 
Angela Merkel je o dijalogu Beograda i Prištine govorila i na zajedničkoj konferenciji za štampu, nakon razgovora sa kosovskim premijerom Isom Mustafom u Berlinu, prenosi Tanjug.
 
"Vreme je da se postigne kompromis", rekla je Merkelova.
 
Istakla je da dalje približavanje Evropskoj uniji zavisi od napretka u dijalogu Beograda i Prištine.
 
"Samo ako tu postoji napredak, postojaće napredak i u vezi sa njihovim približavanjem Evropskoj uniji", poručila je nemačka kancelarka.
 
Jučerašnja runda pregovora Beograda i Prištine, u kojoj su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i Mustafa, uz posredovanje visoke predstavnice EU Federike Mogerini u Briselu, završena je bez dogovora.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: