Tužilaštvo ipak proverava Sinišu Malog

Nacionalne vesti - Utorak 21.02.2017 - 16:31

Više javno tužilaštvo šest meseci proverava navode Agencije za borbu protiv korupcije o imovini gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Na pitanje novinske agencije Beta dokle se stiglo s proverom navoda Agencije o imovini gradonačelnika Malog, Tužilaštvo je odgovorilo da je postupak i dalje u fazi provere.

Postupak i dalje u fazi provere FOTO: YouTube printscreen Postupak i dalje u fazi provere FOTO: YouTube printscreen

„Agencija za borbu protiv korupcije 4. avgusta 2016. je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnela izveštaj u vezi s proverom imovine gradonačelnika Beograda Siniše Malog, nakon čega smo stavili zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u cilju provere svih navoda. Postupak je u fazi provere“, navodi se u odgovoru Tužilaštva.

U odgovori se ne navodi da li će Tužilaštvo pozvati na razgovor Mariju i Sinišu Malog povodom navoda o neprijavljenoj imovini.

Agencija za borbu protiv korupcije oglasila se saopštenjem u petak i navela da ne štiti gradonačelnika Beograda i da se njegovim slučajem bavila od 2014. do 2016, kada je počela postupak kontrole blagovremenosti, tačnosti i potpunosti podataka iz izveštaja o imovini i prihodima Siniše Malog.

Agencija navodi da je 2014. i 2015. zbog povrede odredbi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije Malom izrekla dve mere upozorenja zbog nedostavljanja izveštaja o imovini i prihodima od dana stupanja na javnu funkciju člana Upravnog odbora Kliničkog centra Srbije i zbog prijavljivanja netačnih i nepotpunih podataka o imovini i prihodima dostavljenim u izveštaju podnetom 23. novembra 2013.

Agencija je 4. avgusta 2016. podnela izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i dopunu 22. avgusta iste godine.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: