U planu 27.000 otkaza?

Nacionalne vesti - Ponedeljak 22.12.2014 - 13:13

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je da se u budžetu za sledeću godinu vidi plan da se u 2015. broj zaposlenih u javnom sektoru smanji za oko pet odsto - što je oko 27.000 zaposlenih.

(Ilustracija: svanconsulting.com) (Ilustracija: svanconsulting.com)

Petrović je, na sednici Odbora za finansije, rekao da Vlada još nije pripremila precizne planove za otpuštanja i da se u tom segmentu nailazi na prve rizike, jer se za sada ne vidi jasan plan kako će to smanjenje da se ostvari.

- Ono na šta se računa je prirodni odliv, odlazak u penziju i red veličina tog prirodnog odliva do sada je bio od 15.000 do 20.000 ljudi – rekao je Petrović i dodao da to ne znači da će automatski za toliko i da se smanji broj zaposlenih, jer uvek mora da postoji određeni broj zamena za one koji odu u penziju.

Petrović je precizirao da do ovog smanjenja koji je Vlada predvidela neće doći u 2015. godini jer je to proces koji traje.
 

RTS, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: