"U SNS-u se nije razgovaralo o vanrednim izborima"

Nacionalne vesti - Nedelja 04.12.2016 - 10:26

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da u okviru Srpske napredne stranke nije bilo reči o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora zajedno s predsedničkim, niti je premijer i lider stranke Aleksandar Vučić tako nešto inicirao.

Maja Gojković za izbore čula iz medija; FOTO: B. Petrović Maja Gojković za izbore čula iz medija; FOTO: B. Petrović

"Ja sam sve videla iz medija. Mogu da potvrdim da nije bilo razgovora o tome ni u okviru SNS-a, ni u okviru partija vladajuće većine, niti je premijer inicirao tako nešto.

Ni oko kandidata (za predsedničke izbore) ni oko izbora. Ovo što se spominje, to su normalni zakonski okviri i u krajnjoj meri i distanci (predsednički izbori) moraju biti održani u aprilu", rekla je Maja Gojković za televiziju Pink.

Podsetimo, Blic i Informer pre dva dana su objavili da će zajedno sa predsedničkim izborima 9. aprila iduće godine biti održani i vanredni parlamentarni izbori, što bi bili četvrti izbori za parlament od 2012. godine.

Predsednica parlamenta je ocenila da izbori nisu tema broj jedan za građane i da zbog toga o tome nije ni bilo razgovora.

Kako je rekla, građane od eventualnog održavanja parlamentarnih izbora mnogo više zanima kako će živeti u 2017. godini, koliko para će imati, kakav će biti novi budžet Srbije i kako će proteći tok sednice parlamenta na kojoj će taj dokument biti usvojen, odnosno kako će se poslanici odnositi prema tom ozbiljnom pitanju.

Govoreći o predstojećoj sednici parlamenta na kojoj će biti raspravljano o budžetu, ona je rekla da će nakon sednica odbora, poslanici preći na usvajanje obimnog dnevnog reda i izrazila nadu da će sve proteći u redu, odnosno da će i poslanici opozicije "imati dobre argumente", to jest da neće biti psovki i nasilja.

Ona je dodala da ima informacije da će prilikom usvajanja budžeta u parlament doći svi ministri, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: