Ub: Ugroženo 200 domaćinstava

Nacionalne vesti - Petak 06.03.2015 - 20:25

Na Ubu i u okolnim selima nabujale rečice ugrozile su preko 200 domaćinstava, rekao je načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Branislav Sarić.

ilustracija: Tanjug ilustracija: Tanjug

Kako su prenele internet novine www.kolubarske.rs, rečica Gračica ugrožava na Ubu preko 200 domaćinstava, a u selu Sovljak tri zaseoka.

Od poplave strahuju žitelji naselja Ubska dolina, kao i stanovnici više ulica i delova nizvodno kroz selo Bogdanovica do uliva rečice u Tamnavu.

Štab pokušava da ih brani džakovima peska i mehanizacijom uz borbu da voda ne prodre u kuće.

Trenutno se ojačavaju nasipi na Gračici, gde su pored 50 radnika Komunalnog preduzeća "Đunis" angazovani i ubski vatrogasci, 15 ljudi iz Odeljenja specijalizovane jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a za spasavanje na vodi i pod vodom i oko 250 građana.

U selu Takovo, rečica Klenovica je poplavila pet domaćinstava i prekinula saobraćaj na putu Ub - Šabac uz dalju tendenciju rasta.

Izlile su se i rečice Banjankuša, Dokmirica, Bukovica i Kladnica, koje su stvorile vodene oaze i oštetile poljoprivredne useve, a za sada nisu ugrozile domaćinstva.

- Mehanizacija je u pripravnosti jer se tokom noći očekuje još jedan plavni talas. U naredna 24 sata pratićemo situaciju i intervenisati prema prioritetima na osnovu izveštavaja poverenika Civilne zaštite i građana - rekao je Sarić.

Sarić je kazao da vodostaj na reci Ub trenutno stagnira, dok na Tamnavi blago raste.

Ub je prošle noći dostigao 300 centimetara na mernom mestu "Školarac", što je nivo redovne odbrane od poplava, a izliio se iz korita u selima Gunjevac i Zvizdar, gde su ugrožena tri domaćinstva Ignjatovića i Uroševića.

I reka Tamnava je danas dostigla visinu redovne odbrane od poplava na mernom mestu Ćemanov most u selu Crvena Jabuka.

Zbog izlivanja vodotokova u prekidu su i putni pravci Ub - Banjani - Novaci, preko Kalinovca, i Ub - Murgaš u selu Vrhovine.

BETA

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: