Udovički da se izjasni ili da dâ ostavku

Nacionalne vesti - Utorak 06.10.2015 - 09:12

Aleksandar Vulin i Zlatibor Lončar insistirali su na sednici Vlade da se Kori Udovički izjasni o navodnoj korupciji u aferi „vetropark”.

Sukobi iz vlade izašli u javnost; Foto: TANJUG/Dragan Stanković Sukobi iz vlade izašli u javnost; Foto: TANJUG/Dragan Stanković

Kako saznaje „Blic”, atmosfera na poslednjem zasedanju Vlade Srbije održanom u petak bila je veoma napeta.

- Većina ministara je ogorčena.

Smatraju da nije fer da se ministarka Kori Udovički i njena sestra Lidija ne oglašavaju, iako afera preti da ozbiljno ugrozi imidž Vlade.

Vulin i Lončar su na sednici bili najuporniji.

Udovički, međutim, nije reagovala na ove prozivke - kaže izvor „Blica” iz Nemanjine 11.
 

Premijer Aleksandar Vučić nije dozvolio da se rasprava proširi.

Kratko je rekao da sednica Vlade nije mesto na kojem se raspravlja o aferama i da o svemu treba da se izjasne nadležni organi.

Izvor „Blica” iz kabineta premijera kaže da bi afera sa optužbama za prisluškivanje Bojana Pajtića i korupciju u „Elektromrežama Srbije“ mogla da bude samo jedan od razloga zbog kojih bi se Vučić odlučio na vanredne parlamentarne izbore.

- Premijer je ovih dana sazvao sve svoje domaće i strane savetnike, lomi se šta da uradi i, kako stvari sada stoje, veće su šanse da će biti izbora na svim nivoima - kaže naš izvor.

Aleksandar Vulin je juče javno izjavio da ne shvata zašto Vučić ne izbacuje Kori Udovički iz Vlade.

- Ja ne razumem svog prijatelja Vučića kako može da trpi Kori Udovički kad iz njene porodice dolaze najgori napadi na Vladu - poručio je Vulin.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić takođe je ocenio da ministarka mora da se izjasni o navodnoj korupciji u slučaju „vetroparkovi” i ulozi svoje sestre Lidije.

U kabinetu Kori Udovički juče nisu želeli da daju izjave.

- Ministarka je sve što je imala rekla u petak - rečeno je „Blicu”.  
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: