Uhapšena bivša ministarka telekomunikacija

Nacionalne vesti - Sreda 26.03.2014 - 14:39

Jasna Matić, bivša ministarka za telekomunkacije u Vladi Mirka Cvetković i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije i doskorašnji direktor SIEPA Božidar Laganin uhapšeni su zbog sumnje da su proneverili 119 miliona dinara.

Uhapšena Jasna Matić (Foto: marketingmreza.rs) Uhapšena Jasna Matić (Foto: marketingmreza.rs)
Pored njih, privedeni su i Vesna Perić, takođe bivša direktorka SIEPA, kao i Bojan Janković, bivši zamenik direktora SIEPA. Perićeva je bila na čelu Agencije od maja 2007. do juna 2010. godine. Pre nje, na mestu direktora je bila Matićeva,  od 2004 do maja 2007. Laganin je Agencijom upravljao od 2010. do novembra 2013. godine.
 
Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja. Sumnja se da su oštetili budžet za 119 miliona dinara, kao i da su drugim licima pribavili protivpravnu imovinsku korist od 91 milion dinara.
 
Kako stoji u saopštenju MUP-a, osumnjičeni su u vremenskom periodu od 2006.god do 2013.godine zaključivanjem velikog broja (1339) fiktivnih ugovora o autorskom delu, između zaposlenih u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza – SIEPA kao fizičkih lica i Agencije, koji se odnose na poslove koji su bili u opisu poslova zaposlenih u Agenciji, omogućili da se suprotno Zakonu o autorskim i srodnim pravima, Zakonu o javnim nabavkama, Zakonu o ministarstvima i Zakonu o budžetskom sistemu, sredstva iz budžeta Republike Srbije iskoriste za isplate navodno izvršenih ugovora o autorskim delima.
 
Osumnjičeni se nalaze u Tužilaštvu za organizovani kriminal i tamo će biti ispitani.
 
Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: