Ukinuto rešenje o pritvoru Radonjiću i Romiću

Nacionalne vesti - Utorak 13.01.2015 - 14:52

Apelacioni sud u Beogradu ponovo je ukinuo o rešenje kojim je produžen pritvor dvojici bivših pripadnika Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, okrivljenih za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, ali ne i pritvor okrivljenima.

To je treći put za mesec dana kako Apelacioni sud, usvaja žalbe odbrane i ukida rešenje o produženju pritvora.

Sprecijalnom sudu naloženo je da ponovo odluči o pritvoru Radonjiću i Romiću u kojem su tačno godinu dana - od 13. januara 2014. godine i jasno navede zbog čega smatra da oni moraju da budu u pritvoru "zbog uzmemirenja javnosti".

Specijalnom sudu u Beogradu je naloženo da ponovo razmotri sve okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, utvrdi motive i druge razloge i onda odluči o pritvoru.

Marković se tereti da je učinio krivičnmo delo podstrekavanje teškog ubistva, a ostali su optuženi kao saizvršioci.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs, 11. aprila 1999. godine.

Marković je uhapšen u februaru 2001. Osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina koju služi u zatvoru u Požarevcu zbog ubistva Ivana Stambolića 25. avgusta 2000. godine i četvorice članova SPO u atentatu na vođu SPO - Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999.

Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radonjiću i Romiću sudi se u Višem sudu u Beogradu i za pomaganje u pokušaju ubistva Draškovića u Budvi 2000. godine.
 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: