Ulaz u crkvu 1 evro!

Nacionalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 19:50

Na vratima Saborne crkve nalazi se obaveštenje na engleskom jeziku da se ulaz naplaćuje jedan evro, piše Blic.

crkvenjaci kazu da to nije nista cudno FOTO: Wikipedia/Djordje Stakic crkvenjaci kazu da to nije nista cudno FOTO: Wikipedia/Djordje Stakic
 
"Ta odluka se primenjuje godinama unazad. Doneo ju je Crkveni odbor, koji je odredio i cenu, ali je sad uočljiva jer smo na ulaz u crkvu stavili obaveštenje. 
 
Ne znam zašto je to čudno, kad se u svetu ulaz u mnoge verske objekte naplaćuje", kaže starešina Saborne crkve u Beogradu otac Petar Lukić.
 
Ispred vrata crkve bili su posetioci koji su čitali natpis, zbunjeno odmahujući glavom.
 
"Srpkinja sam, ali živim u Parizu 10 godina, pa se pitam da li treba da platim ulaz ili ne. Ne smatram da je normalno naplaćivati ulaz u crkvu, jer su to mesta koja treba da budu slobodna za sve posetioce, bez obzira na nacionalnu pripadnost", kaže Maša Burgić (22). 
 
Sve i da je htela da plati, Maša ne bi znala gde to da uradi, jer u crkvi ne postoji šalter za prodaju karata, već ulaz naplaćuje žena koja prodaje cveće. 
 
Blic piše da kada čuje strani jezik, ona od turista zatraži evro. 
 
U natpisu na vratima zatraženo je plaćanje u evrima. Otac Petar kaže da je valuta proizvoljna. 
 
"Ulaz se plaća u evrima ili u dinarskoj protivvrednosti i njega moraju da plate svi oni koji dođu u turističku posetu, uključujući i naše ljude, ukoliko nisu vernici", objašnjava Lukić. 
 
Na pitanje zašto je obaveštenje o naplati napisano na engleskom, a ne na srpskom jeziku, otac Petar kaže da je to zato što stranci dolaze kao turisti, a posetioci iz Srbije uglavnom kao vernici.
Blic/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: