Vanja Kovač pobednica "Besede"

Nacionalne vesti - Četvrtak 12.03.2015 - 15:33

Studentkinja Vanja Kovač pobednica je ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje se održava u znak sećanja na ubijenog premijera Zorana Đindjića.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Mlada Beograđanka je pobedila sa besedom "Verujem, dakle postojim" ostalih sedam finalista ovogodišnjeg takmičenja čija je tema bio citat Zorana Đindjića "Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo".

Drugo mesto osvojio je student iz Velikog Gradišta Igor Mišurović sa besedom "Ovo je zemlja za sve naše ljude", a treće mesto osvojila je Evelin Bakoš iz Dornjoša, takođe studentkinja koja je besedu "Rešenje se krije u nama" izvela na mađarskom jeziku.

Utisak žirija na čelu sa glumicom Natašom Ninković poklopio se sa reakcijom publike koja je tokom izvođenja pobedničke besede Vanje Kovač reagovala velikim aplauzima, i smehom na duhovite segmente govora pobednice.

- Postoji u Srbiji najmanje jedan čovek koji je srećan jer nam je toliko dobro da ga je sramota. Ja nisam te sreće. A vi? - već na početku govora Vanja je izmamila gromoglasan smeh publike u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- Sudeći po reklamama, mi smo zemlja keš kredita, uložaka i afričke šljive, zemlja dijareje kojoj ni Perfeks ne može da pomogne, zemlja u kojoj Sergej Trifunović živi od dedinog i babinog čipsa, zemlja u kojoj je decu Deda Mraz zaboravio, ali ih
Miroslav Ilić gura u Alfaplam i čini ih izuzetnim, u kojoj samo Prizma misli na
penzionere, zemlja praznih srca i pustih železara. Zemlja bez utiska kojoj je preostalo samo 24 minuta...-  deo je pobedničke besede.

Petoro mladih besednika koji su bili u finalu - Milica Stojković sa besedom "Nije to ništa strašno", Aleksandra Popović sa besedom "Vreme je da se probudimo!", Nađa Lazarević sa besedom "Mati, nemoj plakati!", Tatjana Toković sa besedom "Usudite se govoriti!" i Vladimir Popović "Ja nisam kriv", dobili su zahvalnice.

U žiriju su bili lider DS Bojan Pajtić, predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, direktorka Fonda koji nosi ime premijera Đinđića, Ružica Đinđić, glumci Tijana Čurović, Branislav Lečić, karikaturista Predrag Koraksić Koraks i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vojislav Stanimirović. dab rig

Finalno takmičenje u besedništvu i proglašenje najboljih svake godine se održava na dan ubistva premijera. Takmičenje organizuju DS i Fondacija dr Zoran Đinđić.

BETA

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: