Vanredno u Užicu zbog vode

Nacionalne vesti - Nedelja 20.07.2014 - 23:34

Gradonačelnik Užica Saša Milošević uveo je u nedelju po podne vanrednu situaciju u tom gradu, zbog pojave algi i nematoda u vodi za piće.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Milošević je rekao da se još uvek ne zna razlog pojave algi u gradskoj vodi za piće, koja stiže sa alternativnog izvorišta Sušička vrela.
 
- Rezultati uzorkovanja vode sa Sušičkih vrela još nisu gotovi, tako da ne znamo da li ima algi i u Sušičkim vrelima, ili je reč o mešanju vode sa akumulacije Vrutci zbog tehničkog kvara na ventilu - rekao je Milošević.
 
On je rekao i da je u toku dana užički Vodovod ispraznio kompletan cevovod, koji vodi od Vrutaka do mesta gde se spaja sa cevovodom sa Sušičkih vrela.
 
Užičani od nedelje po podne pijaćom vodom mogu da se snabdevaju i sa pokretnih cisterni Vojske Srbije, a u toku večeri biće postavljene i stacionarne cisterne koje se trenutno hlorišu i pripremaju za upotrebu.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: