Više ideja nego rešenja za Kosovo

Nacionalne vesti - Sreda 30.07.2014 - 10:16

Politički analitičar Dušan Janjić ocenio je da je izveštaj o navodima o trgovini organima na Kosovu tokom rata 1999. godine konkretan i dodao da očekuje da će biti procesuirano nekoliko stotina pripadnika nekadašnjih pripadnika OVK.

Srpska javnost je, prema njegovim rečima, možda i razočarana jer je bila izložena očekivanja da će biti čvršćih dokaza i da će se suditi i samom Hašimu Tačiju, međutim još ništa nije isključeno jer se ne može znati u kom će se pravcu istrage kretati. 
 
- Još uvek birokratija EU nije rešila pitanje jedinice u Briselu, jer istražna jedinica treba da bude zbog bezbednosti dislocirana sa Kosova. Za sada ima više ideja nego rešenja. Ideja je da Kosovo ima svoj specijalni sud za ratne zločine, ali za to moramo imati ustavne promene, ali pošto se želi početak suđenja pre ustavnih promena očigledno je da će ona početi uz pomoć video mosta - rekao je Janjić. 
 
On smatra da rezultat suđenja neće biti suštinska izmena odnosa međunarodne zajednice prema prošlosti, te da će u istoriji ostati zabeležno da je OVK bila gerilska formacija koja je činila i zločine. 
 
 
 
B92, RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: