Vlada garantuje za Šešelja

Nacionalne vesti - Sreda 05.11.2014 - 17:47

Haški tribunal objavio je pismo predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa tim sudom Rasima Ljajića u kojem poručuje da je Srbija spremna da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, pod uslovom da se optuženi obaveže da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala.

(Foto: nspm.rs) (Foto: nspm.rs)
Ljajić je u sredu uputio pismo sudskom veću Haškog tribunala povodom odluke koju je to veće donelo u predmetu protiv optuženog Šešelja, a kojom se od Vlade Srbije traže garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu. 
 
- Vlada Srbije zabrinuta je zbog novog razvoja događaja u pogledu zdravstvenog stanja optuženog, i u tom smislu je spremna da pruži garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu... pod uslovom da se optuženi, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala, kao i da prihvata garancije Vlade Srbije imajući u vidu da ih je do sada odbijao – navedeno je u pismu. 
 
Tribunal je naveo da je dobio dodatne poverljive informacije, o kojima je javnost već upoznata, a koje ukazuju na pogoršanje zdravstvenog stanja Šešelja. 
 
Tribunal je od Vlade Srbije zatražio i da potvrdi da će biti u mogućnosti da garantuje da optuženi neće stupati u kontakt sa svedocima ili žrtvama i da će se Šešelj vratiti pod nadzor Međunarodnog suda u Hagu čim to naloži Sudsko veće.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: