"Vlada hrabro krenula u reforme"

Nacionalne vesti - Sreda 29.04.2015 - 08:03

Očigledno je da je veliki rad i posvećenost ove Vlade Srbije, zamenio nerad, korupciju i kriminal, ocenila je predsednica Skupštine Maja Gojković.

foto: Tanjug foto: Tanjug
"Bivše vlasti su gledale da samo njima bude dobro i sklanjale glavu od svih mogućih problema, ne želeći da ih rešavaju. Ova vlada hrabro je krenula u nepopularne reforme i evo godinu dana kasnije stižu i komplimenti iz inostranstva i konstatacije da je Srbija za njih prijatno iznenađenje, rekla je Maja Gojković, ocenjujući rad vlade intervjuu za "Danas".
 
"Naravno da premijer Aleksandar Vučić zbog svega toga zaslužuje najbolju moguću ocenu i takvu ocenu mu osim političara daju i građani Srbije", rekla je Maja Gojković", rekla je ona. 
 
Upitana da li baš svi ministri zaslužuju prelaznu ocenu, pa i Bratislav Gašić, ministar odbrane, nakon pada helikoptera i pogibije sedmoro ljudi, ona je rekla da o radu ministara najbolju ocenu će dati premijer koji radi sa njima i zna kakve rezultate postižu i kao što je i rekao izvesne rekonstrukcije će biti. 
 
Na pitanje kada bi promena ustava mogla doći na dnevni red, pošto nas i to očekuje na putu ka EU, ona je rekla da "to sledi i to nije pod znakom pitanja", ali zavisi od toga kada će EU odlučiti da primi Srbiju kao 29. članicu EU, "jer smo mi ubeđeni da smo sledeća država koja će ući u EU. 
 
"Daj bože da to bude za godinu dana, jer ima mnogo toga šta treba promeniti u tom Ustavu, od broja poslanika, pa do nekih stvari u pravosuđu u procesu pristupanja. Proces izmene Ustava je vrlo zahtevan i očekujemo da ćemo konsenzusom doći do toga da smanjimo broj poslanika, možda čak i upola", istakla je Gojković. 
 
Povodom zahteva DS da Vlada podnese ostavku, ona je rekla da lider te stranke te, Bojan Pajtić baš ništa ne radi u Vojvodini i "posvetio se predstavi 'Vlada u senci'". 
 
Maja Gojković smatra da dogovor o raspisivanju pokrajinskih izbora više nije ni potreban, jer smo ušli u izbornu godinu. 
 
"Pokrajinski izbori će biti kada ih bude raspisao Ištvan Pastor, a da li će to biti u decembru, januaru ili februaru, svejedno. SNS je ubeđena da će izbori pokazati stvarnu volju građana i da će demokrate dobiti možda i manje od pet odsto", istakla je ona. 
 
Upitana šta danas iz ove perspektive misli o bivšem stranačkom šefu Vojislavu Šešelju, Maja Gojković je rekla da nema vremena da razmišlja o takvim stvarima. 
 
"On je obrazovan čovek, njegova stranka ima solidan rejting budući da su vanparlamentarni, ali politika im je prevaziđena i nije dobra za Srbiju i građane", dodala je ona. 
 
Predsednica parlamenta je, takođe, ukazala da je samo jedan poslanik SNS u parlamentu govorio da bi bilo dobro da zaštitnik građana Saša Janković bude smenjen, ali nije bilo nikakve inicijative i na stranačkim organima se o tome nije razgovaralo. 
 
Upitana zašto se ta priča baš sada otvara, ona je rekla da "to nije pitanje za nas, već za sve one koji su bili na vlasti ranije". 
 
"Ko je to sakrivao? Mi obični građani vidimo da je tu bilo nešto strašno, da ima mnogo kontroverzi. Roditelji traže pomoć i zato nemam pravo da komentarišem zašto se to sada pokreće, a ne ranije. Mislim da javnost ima pravo da zna šta se dogodilo, a pogotovo roditelji. Ja sam na njihovoj strani. Kakvi su to dvostruki aršini prema građanima", rekla je Maja Gojković. 
 
Na pitanje da li sukob Stanislave Pak i Zorane Mihajlović govori o postojanju dve struje u SNS, Vučićeve i Nikolićeve, ona je odgovorila odrečno. 
 
"Naravno da ne postoje struje, vrlo smo jedinstveni. Meni je najvažnije da je naš predsednik Nikolić živ i zdrav. Neka greška i neki kvar se desio i nebitno šta ga je izazvalo. I žao mi je što neke gluposti skreću pažnju sa osnovne teme da se nešto desilo u avionu i da je morao prinudno da sleti. Zamislite da se to desilo u avionu nekog drugog predsednika države - kakva bi to tema broj jedan bila u svim medijima. A kod nas je bitnije šta je ko kome rekao", dodala je Maja Gojković.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: