Vladajuća koalicija napustila Skupštinu

Nacionalne vesti - Petak 05.02.2016 - 17:55

Poslanici SNS i ostalih stranaka vladajuće koalicije napustili su zasedanje Skupštine Srbije na kojem se raspravlja o smeni Bratislava Gašića.

Poslanici opozicije ostali u sali; Foto: Vasna Lalić Poslanici opozicije ostali u sali; Foto: Vasna Lalić

Razlog za to je tvit poslanika Dragana Šutanovca kojim je uvredio predsednicu skupštine Maju Gojković.

Šutanovac je na Tviteru napisao: "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... #realitySkupstina".

Dok su poslanici izlazili iz sale, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim prijateljima, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

On je dodao da se nada da su građani sve videli i da su shvatili za kakvu Srbiju se ko bori.

Kako je ranije novinarima rekla poslanica SNS Marija Obradović, nedopustivo je da se predsednica parlamenta vređa na takav način i to u danu kada se raspravlja o odgovornosti ministra Gašića zbog javno izgovorne reči i uvrede upućene novinarki.

Obradovićeva, iza koje su stajale sve poslanice SNS, rekla je i da će poslanici te stranke glasati za razrešenje Gašića.

Ona je zatražila najoštriju osudu javnosti, navodeći da Gojkovićeva nije zaslužila takav odnos.

"Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi i na najniži način se izjasnio o Gojković", rekla je Obradovićeva.

Šef poslanika SNS Zoran Babić je u skupštinskoj sali ukazao na sporni tvit Šutanovca, navodeći da je skandalozno to što je Skupštinu uporedio sa rijaliti programima.

Poslanici opozicije ostali su u sali.

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kazao je danas da je u tvitu, zbog koga su poslanici vladajuće koalicije napustili sednicu, hteo da ukaže na apsurd, a ne da uvredi nekoga.

"Neko vas je obmanuo, niko nije napisao ili rekao 'Ko o čemu Maja o poštenju'.

Ja sam govorio o apsurdu da nas Vi učite o pristojnosti, Marjan Rističević o kulturi, a Maja (predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković) o poštenju, nije se to odnosilo na ono poštenje na koje Vi i Gašić mislite.

A svi mi znamo koliko je stranaka Maja Gojković promenila", rekao je Šutanovac predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na sednici parlamenta.

Vučić je na to odgovorio da nije tačno objašnjenje Šutanovca oko tvita, kao i da "po običaju" ne govori istinu.

"Vi govorite - Vučić o pristojnosti ko vojnik o skraćenju, ko neko o poštenju...To je sramota za nekoga ko hoće da se bavi javnim poslom", kazao je Vučić.

Vučić poručio je danas poslaniku DS Draganu Šutanovcu, zbog čije poruke na Tviteru su poslanici vladajuće većine napustili raspravu o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića, da je kriv za narušavanje pristojnosti i da je to sramota za nekoga ko želi da se bavi javnim poslom i ko bi želeo da govori o pristojnoj Srbiji.

“Za ovo danas ste vi krivi, vi ste rekli - Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi i Vučić o pristojnosti ko vojnik o skraćenju i neko o poštenju.

To su vaše reči, to je sramota za nekoga ko želi da se bavi javnim poslom i ko bi želeo da govori o pristojnoj Srbiji”, rekao je Vučić.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: