Vojnim penzionerima 100 miliona evra

Nacionalne vesti - Subota 03.10.2015 - 16:07

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vojnim penzionerima u četiri rate biti isplaćena dugovanja od 100 miliona evra.

Stigla na naplatu dugovanja od pre osam godina; Foto: Getty Images Stigla na naplatu dugovanja od pre osam godina; Foto: Getty Images

On je novinarima u Beogradu kazao da su u pitanju dugovanja od pre osam godina koja su sad stigla na naplatu.

"Ove godine moramo da izdvojimo i napravimo dodatni deficit (u budžetu) za onu pljačku što su (Dragan) Šutanovac i ostali napravili vojnim penzionerima.

I sad to što su oni uradili pre osam godina, ja moram da platim i da nađem pare i da namirimo sve te ljude", rekao je Vučić.

On je naveo da će to biti isplaćeno u četiri rate, ali da će deficit biti prijavljen ove godine i da je u pitanju 0,3 ili 0,4 odsto BDP-a.

Prema njegovim rečima, moraju biti isplaćena dugovanja Petrohemije i Srbija gasa prema Gaspromu.

"Sve to je napravljeno u prethodnom periodu i sad svi ti 'mrtvaci' samo iskaču, politički i ekonomski, koje neko mora da plati.

I sad polako mi to sravnjujemo i moramo da plaćamo", istakao je Vučić.

Na pitanja o višku 9.000 zaposlenih u javnom sektoru, on je kazao da se "nažalost" 11.000 prijavilo za odlazak u penziju i da to znači da neće moći da se restruktuira taj sektoru.

On je napomenuo i da u svakom ministarsvu ima manje ljudi nego što ih je pre bilo.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: