Vojnim penzionerima vansudsko poravnanje

Nacionalne vesti - Sreda 18.11.2015 - 19:47

Od 1. januara svi vojni penzioneri koji odustaju od tužbe protiv države dobiće jednokratno prosečno oko 305.000 dinara, najavio je ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin.

Ko hoće pare odmah, dobiće manji iznos; Foto: Dejan Briza Ko hoće pare odmah, dobiće manji iznos; Foto: Dejan Briza

Gostujući na subotičkoj Ju eko televiziji, Vulin je rekao da se radi o dugu koji je nastao zbog toga što 2008. godine vojnim penzionerima nije povećana penzija za procenat propisan zakonom, zbog čega su mnogi od njih tužili državu.

 

Vulin navodi da je u momentu preuzimanja Ministarstva zatekao dug od 21 milijardu dinara prema vojnim penzionerima, optuživši Demokratsku stranku kao odgovornu za taj dug.

 

"“Ja kao država pokušavam da uštedim i nudim vansudsko poravnanje. Da li hoćeš da dobiješ odmah pare ili ćeš dobiti možda i više, ali će ti trebati neko vreme, sudovi su svuda na svetu takvi. Šta je bolje za tebe, a šta za mene kao državu. Vrlo pošteno"”, rekao je Vulin.

 

Bez obzira na to da li će ili ne tužbe biti povučene, kako je rekao, njihove penzije će za novembar biti uvećanje za oko šest procenata i izjednačava sa 11,06 procenata što im je trebalo biti povećano 2008. godine.

 

Upitan odakle će taj novac biti obezbeđen, ministar je rekao da je obezbeđen iz ušteda.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: