Vučić: Dobro organizovan napad, budala ima svuda

Nacionalne vesti - Subota 11.07.2015 - 17:02

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da dnapad na njega u Potočarima nije incident, već dobro organizovan napad, i da budala ima u svakom narodu.

Vučić: Mi sa Bošnjacima moramo da živimo u budućnosti. Foto: B92 Vučić: Mi sa Bošnjacima moramo da živimo u budućnosti. Foto: B92

Premijer je rekao da je pristojno dočekan u Srebrenici, ali da je pri dolasku čuo "nekoliko pogrda".

"Kada smo izlazili, odjedanput je, jedna grupa navijača fudbalskog kluba iz Srbije, povikala pogrde, kada sam spustio cvet uz povike "Alahu egber" i "Ubij," počeli su da bacaju predmete, a ja sam hteo da pitam: Zašto me napadate? Zašto me gađate kada sam vam pružio ruku i želim sa vama mir?", rekao je premijer na konferenciji za štampu.

On je naglasio da je "taj napad bio dobro organizovan, ali njega nisu organizovale porodice stradalih".

"Naši automobili su polupani, sem jednog blindiranog, pogođen sam kamenom u usnu, naočare su mi polomljene. Izražavam žal što se ovako nešto dogodilo, što neki ljudi nisu prepoznali dada se zalažem za pomirenje. Ali, bez obzira što sam video mržnju kakvu do sada nisam video, moja ruka ostaje ispružena Bošnjačkom narodu", istakao je Vučić.

"Budala im a u svakom narodu, nismo ni mi u deficitu", dodao je on, naglašavajući da "zna da se većina Bošnjaka ne slaže sa onim što se dogodilo danas".

"Poručuio bih svim Srbima da ponosno koračaju, da nikada i nigde ne pokažu mržnju prema komšijama Bošnjacima. Mi  sa Bošnjacima moramo da živimo u budućnosti. Dosta je bilo mrtvih, dosta je bilo besa. A, neću da govorim o onim političarima koji su ovo organizovali. jer kod nas je Rama dolazio posle incidenta koji su oni izazvali i nije mu dlaka sa glave falila", naveo je Vučić.

On je ponovio da Bošnjacima još jedanput pruža ruku, a narodu u Republici Srpskoj je poručio:

"Narod ne treba da se oseća poniženo i uvređeno jer smo mi ponosito svoju glavu držali i jer smo znali da se gnušamo onima koji su učestvovali u zločinu".

Vučić je rekao i da su neki političari u BiH podgrevajući atmosferu nisu bili svesni šta su mogli da naprave svom narodu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: