Vučić hoće Đinđićeve ministre

Nacionalne vesti - Petak 28.03.2014 - 10:13

Iako još uvek nije poznato koje će sve stranke činiti vladu, “Blic” saznaje da bi mesto ministra privrede moglo da pripadna bivšoj ministarki energtike i guvernerki Narodne banke Srbije Kori Udovički koja sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem radni na program nove vlade.

Vučićeva Resavska škola Vučićeva Resavska škola
“Njoj je ponuđena ministarska fotelja, ali ona još nije donela konačnu odluku. Zainteresovana je za angažman u vladi, ali ne bi još da zauzme ministarsku poziciju. Radije bi da bude savetnik” , rekao je izvor “Blica”.
 
Bivša guvernerka NBS-a tvrdi da sa njom još niko nije razgovarao o ministarskoj funkciji.
 
“Puno me je ljudi zvalo na istu temu i svima sam rekla da razgovora o tome nije bilo. Meni još nije stigao nikakav poziv, niti sam dobila konkretnu ponudu”, navodi Udovički.
 
Osim što je bila guvernerka, Kori Udovički je u Vladi Zorana Đinđića obavljala funkciju ministarke energetike, a tri godine bila je na mestu specijalnog savetnika ministra finansija i ekonomije. Radila je u MMF-u i bila asistent generalnog sekretara UN, asistent administrator Razvojnog programa UUN i direktor regionalnog biroa Razvojnog programa UN za Evropu i Zajednicu nezavisnih država. 
 
Trenutno je na čelu Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) u Beogradu.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: