Vučić krši Ustav

Nacionalne vesti - Petak 08.08.2014 - 18:05

Pokret "Dosta je bilo", koji predvodi bivši ministar privrede Saša Radulović, ocenio je kao protivustavnu odluku da premijer Aleksandar Vučić bude na čelu Koordinacionog tela za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.

Vučić krši vladavinu prava Vučić krši vladavinu prava
U saopštenju taj vanparlamentarni pokret zahteva od Vlade Srbije da hitno tu odluku stavi van snage.
 
- Vučić sa pozicije premijera ne može biti koordinator sprovođenja Nacionalne stretegije za borbu protiv korupcije jer to zabranjuju Ustav, zakon, pa čak i sama Strategija koju je prošle godine usvojila skupština - navodi se u saopštenju pokreta.
 
Prema navodima pokreta, ta uloga nijednim aktom nije institucionalno poverena premijeru, već isključivo Ministarstvu pravde, Agenciji za borbu protiv korupcije i Savetu za borbu protiv korupcije Vlade Srbije.
 
Pokret "Dosta je bilo" optužio je Vučića za demonstraciju osionosti i suspendovanje legislative u državi.
 
Pokret ocenjuje i da će dvogodišnje nastojanje Vlade da svi u državi raport moraju da podnose isključivo i lično Vučiću, umesto i institucijama sistema, i da sve odluke donosi isključivo Vučić, ostaviti dalekosežne posledice po pravni sistem.
 
- Ovakvim odlukama Vlade premijer šalje jasnu poruku - država to sam ja - navodi se na kraju saopštenja.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: